Alla olevasta listauksesta löydät kauneudenhoitoalan perustutkinnon tutkinnon osat ja niitä klikkaamalla pääset tutkinnon osan osiin ja niiden verkko-opintoihin. Opetus- ja toteuttamissuunnitelma löytyy tästä klikkaamalla.

Kurssilla opiskellaan ihon rakenne ja toiminta, verenkierto, lymfaattinen järjestelmä, luut ja pinnalliset lihakset. Opiskelija perehtyy vartalon kudos- ja ihomuutoksiin sekä erilaisiin vartalotyyppeihin. Kurssi sisältää tehtäviä hieronnan vaikutuksista ja vasta-aiheista, terveellisestä ravinnosta ja terveellisistä elämäntavoista sekä vartalon laite- ja pakkaushoidoista ja niissä käytettävästä kosmetiikasta.

Teoriatehtävien lisäksi opiskelija osallistuu käytännön harjoitteluun ydinopintopäivissä, asiakaspalvelussa koulun salongissa tai työpaikalla.

Kurssilla opiskellaan ihon rakenne ja toiminta, ihotyypit, tavallisimmat ihotaudit sekä kasvojen, kaulan ja decolleten luut sekä pinnalliset lihakset. Opiskelija perehtyy erilaisten kasvohoidoissa käytettävien laitteiden toimintaperiaatteisiin sekä niiden virtamuotoihin. Kurssilla opiskellaan erilaisissa kasvohoidoissa käytettyjen kosmeettisten tuotteiden raaka-aineita, inci-nimiä sekä niihin liittyvää kosmetiikkalainsäädäntöä.

Teoriaopintojen lisäksi opintokokonaisuus sisältää käytännön harjoittelua ydinopintopäivissä ja asiakaspalvelussa koulun salongissa tai työpaikalla.

Kurssilla opiskellaan käsien ja jalkojen rakennetta, jalkojen rakennemuutoksia, sormien ja varpaiden kynsien rakennetta sekä niissä esiintyviä kynsimuutoksia. Opintokokonaisuus sisältää perusteet mikrobiologiasta ja välinehuollosta. Lisäksi  perehdytään käsi- ja jalkahoidoissa käytettävien kosmeettisten tuotteiden raaka-aineisiin, inci-nimiin sekä kosmetiikkalainsäädäntöön. Teoriaosuus on hyväksytty, kun kaikki oppimistehtävät on tehty. Teoriaopinnoista järjestetään myös kirjallisia kokeita.

Teoriaopintojen lisäksi opintokokonaisuus sisältää käytännön harjoittelua asiakaspalvelussa tai työpaikalla.

Kurssilla opiskellaan vartalon anatomiasta luut ja pinnalliset lihakset, sekä ihon rakenne ja toiminta,  verenkierto ja lymfaattinen järjestelmä. Perehdytään erilaisten kylpyihin, kuumakivihierontaan ja aromahierontaan hoitomuotoina sekä niiden vaikutuksiin ja vasta-aiheisiin sekä hieronnoissa käytettyjen öljyjen ja öljyseosten raaka-aineisiin ja niihin liittyvään kosmetiikkalainsäädäntöön.

Kurssilla opitaan kasvohoidon perusteiden osio;ihon tehtävät, ihon rakenne, ihon apuelimet ja niiden tehtävät.